Veranda

 

Veranda / Terrasoverkapping

Het varieert per regio welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis. Een veranda is een ander woord voor een terrasoverkapping. Net als een overkapping is een veranda verbonden aan de woning en aan alle zijden geopend.

Er zijn verscheidene mogelijkheden met onze Gumax® terrasoverkappingen. Zo kunt u kiezen voor een glazen dak of een polycarbonaat dak, moderne of klassieke stijl, en creëert u makkelijk een hele serre met Gumax® glazen schuifdeuren en accessoires. Maak van uw Gumax® terrasoverkapping een complete tuinkamer met de diverse Gumax® uitbreidingsopties en geniet alle seizoenen van uw terras.

Materiaal
Gumax® terrasoverkappingen zijn van ongeëvenaarde kwaliteit omdat deze gebruik maken van het 6063-T6 aluminium, waar andere merken het 25% minder sterke 6060-T6 aluminium gebruiken. Niet alleen bent u hierdoor verzekerd van een solide constructie, aluminium biedt meer voordelen. Hiernaast zit er in iedere Gumax® terrasoverkapping een gegalvaniseerde stalen strip van verenstaal in de goot, door het gebruik van deze oersterke staalsoort zijn alle terrasoverkappingen bestand tegen een last van wel 80kg per m2 (zonder veiligheidsmarge zelfs 100kg/m²)! De Gumax® terrasoverkappingen zijn dan ook voorzien can een CE markering wat inhoudt dat zij voldoen aan alle Europese bouwnormen en zelfs bestand zijn tegen wind tot orkaankracht en zware aardbevingen! Gumax® overkappingen kunnen daarnaast belast worden met een meter verse sneeuw of 50cm sneeuwbelasting volgens NEN-norm 6702. Vraag hier altijd naar bij de aanschaf van een overkapping!

Alle aluminium profielen van de Gumax® terrasoverkappingen zijn gepoedercoat, hierdoor zullen ze niet roesten. Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder aan het aluminium profiel plakken waarna het in de oven gesmolten wordt. De coating is duurzaam door zijn dikte van 60mμ tot 80mμ.

Monteerwijze
Bij de constructie van Gumax® terrasoverkappingen wordt gebruik gemaakt van zelfborende, zelftappende schroeven, klemsystemen van rubber en kliksystemen. Deze methoden zorgen voor een sterke verbinding en zorgen voor gemak bij montage. Alle zichtbare schroeven zijn gepoedercoat en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar.


Stijlen
U heeft de keus uit twee verschillende stijlen: de klassieke stijl en de moderne stijl. Bij de klassieke stijl krijgt u standaard afgeronde staanders en een golvende goot, bij de moderne stijl krijgt u rechthoekige staanders met een ronde goot. De keuze uit de klassieke of de moderne stijl is puur een kwestie van smaak. Qua prijs en toepasbaarheid zit er geen verschil in beide stijlen.

 

Offerte aanvragen

11 + 15 =

H.B.O Kunststof kozijnen & Keukens

 

Heeft u een vraag en/-of wilt u een offerte aanvragen? Laat  een bericht achter
of mail naar  info@hbokozijnen.nl
we nemen z.s.m contact met u op.